szolgáltatás

3P LINER CSŐBÉLELÉSI TECHNOLÓGIÁK


Hova sorolhatók a 3P LINER technológiák?

A 3P LINER technológiák a bontásnélküli csatorna- és cső felújítási eljárások („no dig”) azon csoportjába tartoznak, amelyeknél a hibahelyeket helyszínen készített béléscsövek segítségével szüntetik meg:

3P SHORT-LINER technológia:

Lokális hibahelyek (pontszerű), kis kiterjedésű (10-40 cm) cső károsodások javítására szolgáló béleléses módszer. (pl. csőtok javítás)

short-liner        short-liner         short-liner

3P PART-LINER technológia:

Rövid csőszakaszok (1-6 m) hibáinak, csőkárosodásainak béleléssel történő javítási módszere.

part-liner part-liner

Mi a 3P LINER technológiák hatásmechanizmusa?
3p liner

Az előre méretre szabott és 3P műgyantával átimpregnált vázanyagot egy változtatható átmérőjű pneumatikus javítószerkezet segítségével pontosan a javítandó hibahelyhez kell pozícionálni. A javítószerkezet sűrített levegővel történő felfújásakor az impregnált vázanyag odanyomódik a csőbelső felületéhez és felveszi annak alakját, formáját. A 3P műgyanta megszilárdulása és a pneumatikus javítószerkezet eltávolítása után a javított csőszakasz azonnal üzem alá helyezhető. A technológiai idő végére a megkötött 3P műgyanta béléscső már eléri azt a szilárdságot, amely biztosítja, hogy az ne váljon le az eredeti felületről, még nagy negatív víznyomás (magas talajvízszint) esetén sem.

A két 3P LINER technológia munkafázisai hasonlóak, alapvetően az alkalmazott pneumatikus javítószerkezetek kialakításában és azok hosszméretében, így az egy technológiai ciklus alatt javítható csőhosszban térnek el.

Mikor alkalmazzunk 3P LINER technológiákat?

A 3P LINER technológiák alkalmazásának legfőbb célja a javításra, felújításra kerülő csőszakasz folyadéktömörségének a biztosítása és szilárdsági viszonyainak a helyreállítása.

3p liner 3p liner
 

Hol alkalmazhatók elonyösen a 3P LINER technológiák?

Csővezetékek repedéseinek, töréseinek, tömítetlen cső csatlakozásainak, cső elcsúszásainak, korróziós hibahelyeinek, gyökerek által okozott meghibásodásainak gyors, tartós, költségkímélő javítására Ø15- 60 cm közötti csőátmérő tartományban.

Hatékonyan alkalmazhatók mind, ex-, mind infiltráció kiküszöbölésére, mivel a 3P műgyanták nedves felület esetében is megfelelő eredménnyel tapadnak gyakorlatilag minden építő iparban szokványos anyaghoz (pl. beton, tégla, kőagyag, azbesztcement, öntöttvas, acél, stb.).

 
3p liner 3p liner 3p liner   3p liner

Milyen anyagok garantálják a 3P LINER technológiák eredményességét?

3P műgyanták:

A megkötött 3P műgyanták semmiféle káros anyagot nem bocsátanak ki, ezért kielégítik a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeket is.

A kikeményedett 3P műgyanta kompozítumok statikailag önhordó rendszerek, tökéletesen tömítenek, nem zsugorodnak, nagy szakítószilárdságúak, kopásállóak, fokozottan vegyszerállóak és tartósak még agresszív közegekben és magas (pl. 80 celsius fok) folyadékhőmérsékleteken is.

Vázanyagok:

A vázanyagok, jó gyantaszívó képességű anyagok, a 3P műgyanták hordozói. A 3P LINER béléscsövek mechanikai tulajdonságait (gyűrűmerevség, rugalmasság, stb.) a műszaki igényektől függő 3P műgyanta típus használatán kívül, a vázanyag anyagi minőségének megválasztásával is szabályozhatjuk (pl. polipropilén vlies, kombinált üvegszövet-üvegpaplan, stb.)